Benzinár, üzemanyagárak változása

A gázolaj és benzin ára fontos szerepet tölt be a gépkocsi tulajdonosok hétköznapi életében, közülük számottevően sokan - leginkább nem sportból - időzítve tankolnak.

Ezért hasznos ismerni, hogy miként mozdul el, módosult, mennyi a mai napon a benzinár és várható-e mérséklés? Honlapunkon tájékoztató látható az aktuális, országosan átlagos literenkénti üzemanyagárakról: (95-ös benzinár és gázolaj ár). Megfigyelhető a gázolaj-, továbbá benzinár változása a közelmúltban, és az elmúlt évek alatt Magyarországon a a magyar olajtársaság (MOL) által - általában szerdai és pénteki napokon - közreadott adatokat felhasználva. Az eddigi évek árváltozásairól diagram nyújt sokatmondó képet.

A magyar benzin- és gázolajárak változását alapvetően két fontos összetevő határozza meg: a kőolaj világpiaci árváltozása és a HUF-USD árfolyamának alakulása. E két tényező grafikonon történő megjelenítése lehetővé teszi a közeljövőben bekövetkező árváltozás irányának előrejelzését.

Az üzemanyag töltőállomásokról szóló összeállítás segítségével kideríthető hogy legutóbb a többi autózóhoz - és a "hivatalos" országos átlaghoz - képest mennyire olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat tankolni.

Abban az esetben ha van gondolatod az üzemanyagárakról, a hozzájuk kötődő terhekről, kormányzati szabályozásról, akkor egy nyílt fórumot használva könnyen megoszthatod másokkal, vagy reagálhatsz a meglévő beírásokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2020-11-29 19:09