Aktuális üzemanyagár változás

Az üzemanyagok ára kulcsszerepet kap az autótulajdonosok hétköznapi életében, sokan - leginkább kényszerből - a tankolást időzítve végzik.

Emiatt pénztárcakímélő ismerni, hogy hogyan változik, mozdult el, mennyi a mai napon az üzemanyagár és várható-e mérséklés? A vásárlóCsapat honlapján információ található az jelenlegi, átlagos literre vonatkozó üzemanyagárakról: 95-ös benzin ára és dízel ár. Megfigyelhető a dízel-, továbbá benzinár trendje most, és az elmúlt évek során Magyarországon a a magyar olajtársaság (MOL) jóvoltából - többnyire szerdán és pénteken - közreadott adatok alapján. Az eddigi évek üzemanyag árváltozásairól diagram nyújt beszédes képet.

A hazai gázolaj- és benzinárak változását alapvetően 2 fontos összetevő befolyásolja: az olaj nemzetközi piaci árváltozása és a árfolyamának viszonya. E 2 összetevő grafikonon történő megjelenítése biztosítja a legközelebb bekövetkező ármódosulás jellegének megbecslését.

Az üzemanyag töltőállomásokról szóló összeállítás által megtudható hogy legutóbb a többi autózóhoz - valamint a "hivatalos" hazai átlaghoz - képest mennyire olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat tankolni.

Egyre többe kerül, ennek ellenére egyre több fogy belőlük? Annak ellenére, hogy mind inkább emelkedik az üzemanyagár, egyre inkább több autó fut az Magyarország útjain és annál több üzemanyag fogy a töltőállomásokon.
A fogyasztás negyedéves alakulásáról a Magyar Ásványolaj Szövetség közleményei alapján előálló grafikon árul el beszédes képet.

Ha van megjegyzésed az üzemanyagok áráról, a hozzájuk kötődő adókról, kormányzati szabályozásról, akkor egy szabad fórum segítségével könnyedén megoszthatod másokkal, vagy válaszolhatsz a meglévő hozzászólásokra.

Amennyiben jó lenne kimatekozni, hogy mibe kerül autóval elmenni egyik pontból egy másikba, és tudod az autód átlagos fogyasztását, akkor egy szimpla kalkulátorral megkaphatod az utazás összes, vagy útitársak körében szétosztott, azaz fejenkénti költségét.

Nézted már, mennyibe fáj az autótartás? Ha nem a munkánkhoz kötődik, akkor városi használatra kocsi(ka)t tartani vajon emocionális kérdés? Hogy mibe is kerül, azonnal ki is deríthető. Azt bizonyára tudjuk, hogy egy autó abban az esetben éri meg az árát, ha egyre többet használjuk, hisz a parkoló autó csak költségként jelenik meg.

 

Cikkajánló

 

Virágküldés és az olcsó virágok: kihívások és a megoldásVirágküldés és az olcsó virágok: kihívások és a megoldás
Szolár kerti lámpa: Ledfal bérlés: kihívások és az útmutatásSzolár kerti lámpa: Ledfal bérlés: kihívások és az útmutatás