Aktuális üzemanyagár változás

A gázolaj és benzin ára kulcsszerepet játszik a gépkocsit használók mindennapi életében, rengetegen - feltehetően nem sportból - a tankolást időzítve végzik.

Emiatt fontos ismerni, hogy miként mozdul el, változott, mennyi ma az üzemanyagár és várható-e mérséklődés? A vásárlóCsapat weboldalán információ látható az jelenlegi, átlagos literre vonatkozó üzemanyagárakról: (95-ös benzin ára és gázolaj ár). Megfigyelhető a gázolaj-, valamint benzinár trendje most, és az eddigi évek alatt Magyarországon a a magyar olajtársaság (MOL) által - főként szerdán és pénteken - publikált adatok alapján. A korábbi évek ármozgásairól grafika nyújt beszédes képet.

A magyar benzin- és gázolajárak változását többek között két tényező határozza meg: a kőolaj nemzetközi piaci árváltozása és a HUF-USD árfolyamának viszonya. E két összetevő grafikonon történő megjelenítése lehetővé teszi a legközelebb megvalósuló ármódosulás irányának megbecslését.

A benzinkutakról szóló gyűjtemény által megtudható hogy a legutóbbi alkalommal a többi autózóhoz - és a "hivatalos" országos középértékhez - viszonyítva mennyire olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat tankolni.

Ha van megjegyzésed az üzemanyagárakról, a hozzájuk csapott közterhekről, kormányzati szabályozásról, akkor egy nyitott fórum segítségével könnyen megoszthatod a többi olvasóval, vagy reagálhatsz a meglévő hozzászólásokra

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2021-01-31 18:58